Demeter Hétvége

A Demeter Hétvégén a természetjárás klasszikus ágai megismerésének, kipróbálásának lehetőségét kínáljuk.

Az idő hatékony kihasználása érdekében éjjel-nappal lesznek programok.

  1. Szombaton nappal vannak a sokak által „rettegett” teljesítménytúrák. A turisták egy része ódzkodik a teljesítménytúrától, a nevében foglalt teljesítmény szó miatt, pedig a rövid táv (15 km) egy könnyű / közepesen könnyű egynapos kirándulás, és itt van lehetőség túravezetővel gyalogolni is. De a hosszabb táv kihívása sem rémisztő: 30 km sík terepen.
  2. Szombaton éjszaka tájékozódási túraversenyek lesznek. A gyakran versenyző, jól tájékozódó elvetemülteknek az egyéni verseny ritka alkalma kínálkozik (a bajnokságban ez a második egyéni éjszakai), de készítettünk egy közepes nehézségű pályát csapatoknak is, ami bárkinek jó poén lehet egy májusi éjszakán.
  3. Vasárnap délelőtt Tréfás Botos Gyaloglás lesz. Mi sem bizonyítja jobban a nordic walking népszerűségét és előretörését, mint hogy már a természetjárás klasszikus ágának neveztük, mindenesetre a sima gyaloglást most megspékeljük feladatokkal.
  4. Délután Demeter taggyűlés.

Mivel a Demeter Nap minden évben éppen akkor van, amikor „legszebb a Dél-Mezőföld”, ez újabb ok, hogy a gyaloglás iránt kicsit is fogékony felnőtt vagy kiskorú ember ne maradjon otthon.

A programok kiinduló helyszíne a cseresznyési Cseresznyéskert Erdei Iskola.

Részletes információk a programkiírásban:
Demeter Hétvége 2015.05.09-10.

Bagolyos Bakancsos Tájékozódási Túraverseny kiírása

A hétvégével kapcsolatos további információk:
Török Erzsébet 20/31-44-615
Jakab Albert 20/431-81-12

Demeter Hétvége – Demeter