Pünkösdi országjárás: Tata–Komárom

A pünkösdi országjárás programszervezőjétől megkaptuk az információkat:

„Gondolom, már sokan vártátok a pünkösdi igehirdetést, hát legyen. Idén Észak–Dunántúlt célozzuk meg, egy számomra még felfedezésre váró területet. Bázisunk egy barokk kisvárosban, Tatán lesz, de Klapka György nyomdokain haladva bevesszük Komárom városát, a Duna mindkét oldalán.

Íme, a 2015. május 13–16 hosszú hétvége programja:

  1. nap: Indulás Paksról 8.30-kor a CSDKK parkolójából. Útközben megállunk Százhalombattán, ahol már évek óta hívogat a Matrica Régészeti Park. Itt felfedezzük a korai vaskor és bronzkor emberének életét. Bónuszként az egyesület vendégei vagytok egy őskori vagy római kori egytálételre. „Ebéd” után indulunk tovább Tata irányába, de előtte még meglátogatjuk az Agostyáni Arborétumot. Friss levegő, növényritkaságok, lazulás. Tatára érkezvén a szállás elfoglalása, 6 órakor vacsora, miegymás.
  1. nap: Délelőtt interaktív tatai városnézés, majd ebédszünet. Pihi után délután bejárjuk a Tatai Fényes tanösvény állomásait, amely egyedülálló ökoturisztikai látványosság. Bemutatja a lápos területek és az itt felfakadó karsztforrások különleges élővilágát. Este a szokásos, vacsora, dínomdánom.
  1. nap: Elmegyünk Komáromba, sétálunk a világörökségi várományos Monostori Erődben, majd közös ebéd. Ebéd után buszos városnézés Dél Komáromban, majd átruccanunk a túloldalra a történelmi Komáromba, ahol idegenvezetővel sétálunk a belvárosban. Késő délután vissza Tatára, ahol mindenki azt csinál, amit akar.
  1. nap: Kicuccolás a szállásról és indulás haza, de még útközben sétálunk egyet Martonvásáron a Brunszvik kastély parkjában, egyelőre ennyi, ez még alakulhat.

Egyéb információ:

Szállás: a Tatai Edzőtáborban, két ágyas, zuhanyzós szobákban.
Étkezés: két vacsora a szálláshelyen, vasárnap ebéd Komáromban.
Tekintettel arra, hogy átmegyünk szlovák oldalra is, 1-2 euro lehet nálatok esetlegesen fagyi, kávé, üdítő céljára. A Régészeti park, arborétum, Fényes tanösvényhez célszerű a sportcipő.
Költség: 33 000 Ft/fő, Demeter tag 29 000 Ft/fő, ASE tag 31 000 Ft/fő.  A költség magában foglalja a szállás+IFA, étkezés (két vacsora+ 1 ebéd), utazás, belépők, idegenvezetés költségét.
Jelentkezés: 15 000 Ft előleg egyidejű befizetésével Kiss Mariannál 20/260-1364, Török Erzsinél  20/314-4615
Határidő: 2016. 04. 07. A határidőt vegyétek komolyan, ugyanis 8-án pénteken a szállást le kell foglalni.
A felkészülés jegyében keressetek rá az alábbira: jelesnapok.oszk.hu. majus__punkosd_hava__tavaszuto__igeret_hava
Felhívom a figyelmét azoknak, akik már korábban jelezték, hogy érdekli őket a kirándulás, most kell jelentkezni, ugyanis nem írok fel senkit egy korábbi jelzés alapján.

Mindenkit, akinek tetszik a program, szeretettel vár a szervező:
Török Erzsi”

Pünkösdi országjárás: Tata–Komárom – Demeter