Alföldi Kék kerékpáron

Az elmúlt években nemcsak a mi szakosztályunkban, hanem országos szinten is nőtt a  „kéktúrázás” népszerűsége. A Kék Túrák útvonalának végigjárása sok természetjáró életének nagy célja, álma. Magyarország területét az Országos Kék Túra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kék Túra (RP-DDK) és az Alföldi Kék Túra (AK) fonja körbe – ezek alkotják az Országos Kék Kört, amelyen körbegyalogolhatjuk az országot. Az Alföldi Kéktúra (AK) útvonala kerékpárral is teljesíthető, ezt használjuk ki és egyúttal lehetőséget biztosítunk a nyári egy hetes kerékpártúrát kedvelőknek a megszokott program folytatására. Az AK hazánk második leghosszabb túraútvonala, Szekszárdtól Sátoraljaújhelyig tart a mintegy 850 km-es kék jelzés.

Indulás: 2016. július 11-én, hétfőn 8 órakor a CsDKK parkolótól

Ezen a túrán áthaladunk a Gemenci-erdőn, a Bácskán, a csongrádi Homokháton, az Alsó-Tisza mentén, a Maros-Körös közén, a Körösök völgyén, a Nagy- és a Kis-Sárréten. A biztonságos és a komfortos kerékpározás érdekében helyenként nem a kék jelzést követjük (pl.: kunsági homok), de az útvonal kis részében (2-3 %) tekerünk nem aszfaltozott úton is. (pl.: gáton) Eközben Szekszárdtól Berettyóújfaluig gyűjtjük be igazolófüzetünkbe a pecséteket.
A túravezető szeretettel várja az aktív pihenést, az egészséges életmódot és az ország megismerésének ezt a formáját választókat is!

Fontosabb tudnivalók:

  • A túraútvonal (tervezett) hossza: 555 km
  • Nehézségi fokozat: közepes (szintemelkedés gyakorlatilag nincs, a táv egy-egy nap lehet jelentősebb, tartósan nehéz szakasza azonban nincs a napi túráknak. Követelmény a magabiztos mozgáskoordináció, egészséges szervezet és átlagos erőnlét. Elvárás a csapatban történő túrázás szabályainak betartása.)
  • A túra költsége: 45.000 Ft (az ár tartalmazza a szállásköltséget 6 éjszakára, étkezést 6 reggeli + 6 vacsora és egy záró ebéd terjedelemben, két kompjegy és egy csapatprogram díját)
  • További étkezésről mindenki önállóan gondoskodik.
  • A résztvevők létszáma – szálláshely kapacitás miatt – limitált.
  • A túrán fejvédő használata ajánlott.
  • Javasolt az évszaknak megfelelő túraöltözet és műszakilag felkészített kerékpár használata.
  • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A túra útvonala, a szálláshelyek és a napi táv:
Paks – Baja (72 km) – Kunfehértó (80 km) – Baks (98 km) – Szarvas (91 km) – Dévaványa (82 km) – Körösszakál (90 km) – Berettyóújfalu (42 km)
Jelentkezés: Török Erzsébet – 20/314-4615 vagy Kiss Marianna – 75/508-419
Jelentkezési határidő: 2016. május 6. 1400 (fizetendő előleg: 20.000 Ft/fő)
Hazaérkezés: 2016. július 17-én (vasárnap) kb. 19 órára Paksra

További részletekről érdeklődni a túravezetőnél lehet: Gergely László ((: 20/9312-028)

Alföldi Kék kerékpáron – Demeter