DEMETER 30/15 gyalogos teljesítménytúra

2017. május 13.

2017-ben 13. alkalommal rendezi a Demeter Egyesület a Demeter 30/15 teljesítménytúrákat. Azon célunk, hogy bemutassuk a Dél-Mezőföldet, meg is határozza a legalkalmasabb időpontot: a Dél-Mezőföld áprilistól júniusig a legszebb, a szigorúan védett tátorján május elején virágzik, de a túra időpontjában garantált az árvalányhaj-hullámzás is. A túra útvonala – a visszatérő turisták érdekében – minden évben változó, 2017-ben Bölcskétől (a rövidebb távon a 6-os úttól) a Gyűrűsi-völgyek érintésével a Lussoniumig lehet gyalogolni.

A Dél-Mezőföld turista útjelzés-hálózatát az egyesület tagjai alakították ki és gondozzák, a 2017-es év pedig külön apropót szolgáltat ahhoz, hogy a Demeter teljesítménytúrák első alkalommal a Cartographia Kupa túrasorozat részei: a túra időpontjáig (egyesületünk kiadásában) megjelenik az új Dél-Mezőföld turistatérkép, amit a helyszínen azon nyomban be is tudtok szerezni.

Track-ek a tuhun: Útvonalak GPS-re
(Be kell jelentkezni, de úgysem zavar titeket.)

Mindkét táv rajtjába külön busz indul a következők szerint: Szállítás reggel a leendő célból a rajtba. Különbusz indul Bölcskére 7 órakor a paksi művelődési ház parkolóból, megáll a paksi busz pályaudvarnál cca 7.10-kor, és a Kömlődön az óvodával szembeni buszmegállóban cca 7.25-kor. Parkolási lehetőség a cél közelében: a Kömlődi Halászcsárda parkolója.

További információ: Jakab Albert 20/431-81-12, jakab.albert@dmtr.hu, Jakab Éva 20/31-44-650, jakab.eva@dmtr.hu, www.dmtr.hu.
A Cartographia Kupa  keretében indulók nevezési kedvezménye: 200 Ft.

Útvonalak:
Demeter 30
Bölcske, központ, buszmegálló – Hanzely-kastély – Szentandráspuszta – volt laktanya – 6-os út keresztezve – M6 átkelés – Gyűrűsi-völgyek – Kanacspuszta – Vörösmalmi-tó – Dunakömlőd, Lussonium
Indulás:        7 és 9 óra között
Különbusz indul Bölcskére 7 órakor a paksi művelődési ház parkolóból, megáll a paksi busz pályaudvarnál cca 7.10-kor, és a Kömlődön az óvodával szembeni buszmegállóban cca 7.25-kor.

Demeter 15
6-os út 95,8 km-nél (volt laktanya bejárata) – M6 átkelés – Gyűrűsi-völgyek  – Vörösmalmi-tó – Dunakömlőd, Lussonium
Indulás:        8 és 10 óra között
A rövidebb távon túravezetővel is lehet gyalogolni.

Különbusz indul a rajtba 8.30 órakor a paksi művelődési ház parkolóból, megáll a paksi busz pályaudvarnál cca 8.40-kor, és a Kömlődön az óvodával szembeni buszmegállóban cca 8.55-kor.

A Cartographia Kupában részvétel azt is jelenti, hogy a Demeter gyalogos teljesítménytúrán részt vevők 20%-os engedménnyel tudnak Cartographia térképet vásárolni, amit a nevezéskor kapott kupon segítségével tudtok igénybe venni.

És vegyetek részt a fotópályázaton is.

A Cartographia Kupa túranaptárát itt találjátok:
Cartographia Kupa 2017 túrák

TTT honlapon kiírás

DEMETER 30/15 gyalogos teljesítménytúra – Demeter