Alföldi Kék

2017. július 3-tól Alföldi Kék kerékpárral Gergely Laci vezetésében

Az elmúlt években nemcsak a mi szakosztályunkban, hanem országos szinten is nőtt a „kéktúrázás” népszerűsége. A Kék Túrák útvonalának végigjárása sok természetjáró életének nagy célja, álma. Magyarország területét az Országos Kék Túra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kék Túra (RP-DDK) és az Alföldi Kék Túra (AK) fonja körbe – ezek alkotják az Országos Kék Kört, amelyen körbejárhatjuk az országot. Az Alföldi Kéktúra (AK) útvonala kerékpárral is teljesíthető, ezt használjuk ki és egyúttal lehetőséget biztosítunk a nyári egy hetes kerékpártúrát kedvelőknek a megszokott program folytatására. Az AK hazánk második leghosszabb túraútvonala, Szekszárdtól Sátoraljaújhelyig tart a mintegy 850 km-es kék jelzés.

Ezen a túrán áthaladunk a Kis-Sárréten, a Hajdúságon, a Nyírségen, majd a Bodrogköz után megérkezünk a túra végpontjához, Sátoraljaújhelyre, ahol egy napot a város és környéke nevezetességeinek megtekintésével töltünk el. A biztonságos és a komfortos kerékpározás érdekében helyenként nem a kék jelzést követjük (pl.: nyírségi homok), de az útvonal kis részében (2-3 %) tekerünk nem aszfaltozott úton is. (pl.: gáton) A túravezető szeretettel várja az aktív pihenést, az egészséges életmódot és az ország megismerésének ezt a formáját választókat is!

Alföldi Kék 2. szakasz

 

Indulás: 2017. július 3-án /hétfőn/ 800-kor a CsDKK parkolótól
Hazaérkezés: 2017. július 9-én /vasárnap/ kb. 1900-ra Paksra

Fontosabb tudnivalók: 

  • A túraútvonal (tervezett) hossza: 340 km
  • Nehézségi fokozat: könnyű (szintemelkedés gyakorlatilag nincs, a táv egy-egy nap lehet jelentősebb, tartósan nehéz szakasza azonban nincs a napi túráknak. Követelmény a magabiztos mozgáskoordináció, egészséges szervezet és átlagos erőnlét. Elvárás a csapatban történő túrázás szabályainak betartása.)
  • A túra költsége: 46.500 Ft (az ár tartalmazza a szállásköltséget 6 éjszakára, étkezést 5 reggeli + 6 vacsora terjedelemben és egy csapatprogram díját)
  • További étkezésről mindenki önállóan gondoskodik.
  • A túrán fejvédő használata ajánlott.
  • Javasolt megfelelő túraöltözet és műszakilag felkészített kerékpár használata.
  • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.

A túra útvonala, a szálláshelyek és a napi táv:

Berettyóújfalu ⇒ Kismarja (42 km) ⇒ Erdőspuszta (82 km) ⇒ Nyírbátor (76 km) ⇒ Kisvárda (68 km) ⇒ Sátoraljaújhely (72 km)

Jelentkezés: Török Erzsébet – 20/314-4615 vagy Kiss Marianna – 75/508-419
Jelentkezési határidő: 2017. május 5. 1400! (fizetendő előleg: 16.500 Ft/fő) 

További részletekről érdeklődni a túravezetőnél lehet: Gergely László (☎: 20/9312-028)

Alföldi Kék – Demeter